2 rijpe peren, 2 rijpe kiwi's, 1 sinaasappel, 1 1/2 dl yoghurt, 1 eetl.honing, gekoeld koolzuurhoudend bronwater
Een nagerecht met boordevol vitamines
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de kiwi's, snijd er 4 mooie plakjes uit en de rest in stukken. Pers de sinaasapple uit. Pureer de peer en kiwistukjes met het sinaasappelsap in een keukenmachine. Voeg de yoghurt en de honing toe en laat de machine kort draaien. Doe het mengsel over in een maatbeker en vul het aan met bronwater tot 6 dl. Verdeel het over 4 glazen. Garneer de glazen met de plakjes kiwi en serveer de cocktail direct.
Als u een iets voller toetje wilt, vervangt u de yoghurt door slagroom.
Kiwi's bevatten een bepaald enzym.
Zuivelproducten in combinatie met verse vruchten die dit enzym bevatten smaken, als ze langer staan, niet zo lekker meer. Drink deze cocktail daarom direct.