1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kiwi-Peren Cocktail

Kiwi-Peren Cocktail

  • Afrikaans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2 rijpe peren, 2 rijpe kiwi's, 1 sinaasappel, 1 1/2 dl yoghurt, 1 eetl.honing, gekoeld koolzuurhoudend bronwater



Een nagerecht met boordevol vitamines

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Schil de kiwi's, snijd er 4 mooie plakjes uit en de rest in stukken. Pers de sinaasapple uit. Pureer de peer en kiwistukjes met het sinaasappelsap in een keukenmachine. Voeg de yoghurt en de honing toe en laat de machine kort draaien. Doe het mengsel over in een maatbeker en vul het aan met bronwater tot 6 dl. Verdeel het over 4 glazen. Garneer de glazen met de plakjes kiwi en serveer de cocktail direct.

Serveertip

Als u een iets voller toetje wilt, vervangt u de yoghurt door slagroom.
Kiwi's bevatten een bepaald enzym.
Zuivelproducten in combinatie met verse vruchten die dit enzym bevatten smaken, als ze langer staan, niet zo lekker meer. Drink deze cocktail daarom direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top