Suikerbrood
- Brood
- > 120 min.
Om te vermijden dat de kristalsuiker de binnenkant van de broodvorm beschadigt, voeg je de suiker pas voor de laatste rusttijd aan het deeg toe. Haal het deeg net voor de laatste rijstijd eruit, trek het open en strooi de suiker in het midden van het deeg. Haal de deeghaak uit de vorm; doe het deeg terug in de vorm. Laat de machine vervolgens het programma verder afwerken.
Tip: Je kunt ook wat boter smelten en de suiker daarin wentelen om de scherpe kantjes ervan af te ronden. Voeg deze suiker dan na het piepsignaal bij het deeg.
Ingrediënten
Voor een brood van ca. 900 gram:500 g witte fijne tarwebloem (bijv. Aveve Surfina nr. 960), 300 ml volle melk, 1 ei, 20 g verse gist of 10 g droge gist, 8 g zout, 100 g boter, 200 g kristalsuiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3588,00 kcal |
Koolhydraten | 573,30 g |
Eiwitten | 84,55 g |
Vetten | 101,95 g |
Benodigdheden
Broodbakmachine
Bereidingswijze
Zie de omschrijving van het recept.
Doe alle ingredienten in de door de fabrikant van de broodmachine aanbevolen volgorde in de broodvorm.
Stel in op witbrood, bepaal de hardheid van de korst en stel het juiste gewicht in (1,5 LB).
Druk op start.