1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Nigeria: PINDABALLETJES

Nigeria: PINDABALLETJES

Door: underafricanskies

  • Afrikaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g ongezouten pinda's, 1 fijngehakte ui, cayennepeper, zout, arachide-olie



* Kulikuli *Een voorgerechtje dat ook bij de borrel niet te versmaden is.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de pinda's in een droge pan.Hak ze met een klein scheutje olie fijn in de Keukenmachine (of met de staafmixer) tot een gladde massa. Doe de massa over in een schaal en schep er de overtollige olie af.Verhit 1 tl olie en fruit de uitjes hierin glazig. Doe ze bij de pinda's en maak het mengsel op smaak af met peper en zout. Roer goed door en maak er kleine balletjes van.Verhit een ruime hoeveelheid olie en frituur de balletjes gedurende 3 minuten. Even laten uitlekken op keukenpapier en heet opdienen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van underafricanskies
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top