1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. risotto met paddestoelen

risotto met paddestoelen

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-10-2000

Ingrediënten 2 personen


1 kop rijst , normaal voor rissoto arboriorijst maar ik heb Basmati gebruikt, een handvol wilde rijst,
2 koppen vleesbouillon of kippebouillon naargelang het gerecht waar je het bij serveert, 1 ui, gemengde paddestoelen naar keuze in fijne stukjes, boter en parmezaanse kaas



Bij ons heerlijk etentje met Carla ( Maritsenole92) in, Numerus Clausus in Lier ( zie recensie op haar pagina) kreeg ik dit als begeleiding bij mijn zwezeriken; ik heb geprobeerd het na te maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ui even aanbakken zonder te bruinen. de droge rijst erbij doen en door de ui roeren tot hij bijna aanbrandt. De keuzebouillon erbij doen en goed roeren ; op middelhoog vuur laten inkoken; ik doe het in de microgolf dan kan het niet aanbranden. Heeft de rissotto de gewenste zachtheid voeg je de gestoofde paddestoelen erbij; maak het af met roomboter en kruid naar smaak; Kaas ook naar smaak
Je kan hier eindeloos mee varieren maar de sterkte van de bouillon is wel belangrijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bizie_lizie


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bizie_lizie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top