1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Caldo Verde.

Caldo Verde.

  • Portugees, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2000

Ingrediënten


2 uien in dunne ringen, 1 geperst teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram aardappelen in stukken, 1 liter groentebouillon, zout, peper, 300 gram jonge groene kool in dunne reepjes, 200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes.



Caldo Verde,portugeese soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de uien en knoflook in de olie 10 minuten zacht bakken.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.
Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
Breng met zout en peper op smaak.
Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
Serveer er maisbrood of stokbrood en zwarte olijven bij.
Gebruik in plaats van groene kool eens snijbiet, jonge boerenkool of waterkers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remco_brandonekop


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remco_brandonekop
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top