Stoofschotel van Zwarte Ogenbonen met Kalfsvlees

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-10-2000

* Markit ommalah *
Dit is een van de eerste Afrikaanse gerechten die ik bereid heb. Heel apart van smaak door de azijn en de olijven die op het laatst worden toegevoegd. Deze vrij kleurloze stoofpot is een echte aanrader! Ik heb voor ons vijfpersoons gezin de dubbele hoeveelheid genomen, omdat we wel wat lusten en we vrijwel nooit voorafjes of toetjes eten; maar goed ook, want er kwam nog een extra eter bij. Het restje smaakte de volgende dag opgewarmd nog zeker zo lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g zwarte ogenbonen, zout en zwarte peper naar smaak, 1/2 tl gemalen koriander, 1 tl chilipoeder, 500 g kalfslappen (in blokjes gesneden), 2 el plantaardige olie, 1 fijngehakte ui, 2 el tomatenpuree, 2 el azijn, 100 g groene of zwarte olijven zonder pit
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief weektijd van de bonen.
Week de bonen een nacht in ruim water. Verwijder de losse velletjes (die drijven bovenop).

Bereidingswijze

Meng wat zout en peper met de koriander en het chilipoeder. Wentel de blokjes vlees door dit mengsel en bak ze rondom goudbruin in de hete olie. Voeg de ui toe en laat deze een minuut of drie zachtjes meefruiten.
Doe de uitgelekte bonen, 300 ml water en de tomatenpuree erbij en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron zo laag mogelijk, dek de pan af en laat het gerecht circa een uur zachtjes pruttelen, tot de bonen zacht zijn. Voeg eventueel wat extra water toe om aanbranden te voorkomen.
Roer de azijn en de olijven erdoor en dien direct op.

Laatste reacties

pelin avatar
pelin 24-10-2000

<B><center><font color=#FFOOFF>Heb ik ook weer mee hoor Anna:-)</font></center></b><BR> <center><IMG SRC="http://www.geocities.com/pelinneke/jobelly3.gif"></center> <b><center><font color=purple>*****Pelin*****</font></center></b>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten