Pompoen stoofschotel

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2000
  • Pompoen stoofschotel

    Pompoen stoofschotel

    Pompoen stoofschotel

  • Pompoen stoofschotel

    Pompoen stoofschotel

    Pompoen stoofschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Scheutje plantaardige olie

1 ui in grove stukken

800 gram pompoen, schoongemaakt en in flinke stukken

150 gram aardappels in stukken

2 grote rode paprikas in stukken

0,5 courgette in stukken

4 laurierblaadjes

1 rode peper

4 stevige tomaten, in stukken

zout en peper

4 eetlepels fijngehakte koriander
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 188,95 kcal
Koolhydraten 20,71 g
Eiwitten 4,40 g
Vetten 8,53 g

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een ruime braadpan. Doe de stukken ui erin, roerbak

ze even en voeg de pompoen en aardappelen toe. Roerbak weer kort en

voeg ook paprika, courgette, laurierblaadjes, de hele peper en de

tomaten toe. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op een laag

vuur 20-30 minuten (of tot de aardappel gaar is) stoven.


Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de laurier en het

pepertje. Garneer met koriander.


Lekker met rijst.

Bron

-

Laatste reacties

wendyborst_vandijk752 avatar

Wij vonden het niet zo geslaagd helaas. Uiteindelijk blijft er een soort soep van gestoofde groenten over zonder al te veel smaak of een bindende factor. Was voor ons dus een eenmalige maaltijd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten