Pompoen stoofschotel
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-10-2000
Ingrediënten 4 personen
Scheutje plantaardige olie1 ui in grove stukken
800 gram pompoen, schoongemaakt en in flinke stukken
150 gram aardappels in stukken
2 grote rode paprikas in stukken
0,5 courgette in stukken
4 laurierblaadjes
1 rode peper
4 stevige tomaten, in stukken
zout en peper
4 eetlepels fijngehakte koriander
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 188,95 kcal |
Koolhydraten | 20,71 g |
Eiwitten | 4,40 g |
Vetten | 8,53 g |
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een ruime braadpan. Doe de stukken ui erin, roerbak
ze even en voeg de pompoen en aardappelen toe. Roerbak weer kort en
voeg ook paprika, courgette, laurierblaadjes, de hele peper en de
tomaten toe. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op een laag
vuur 20-30 minuten (of tot de aardappel gaar is) stoven.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de laurier en het
pepertje. Garneer met koriander.
Lekker met rijst.
Bron
-
Laatste reacties
Wij vonden het niet zo geslaagd helaas. Uiteindelijk blijft er een soort soep van gestoofde groenten over zonder al te veel smaak of een bindende factor. Was voor ons dus een eenmalige maaltijd.