Hartige pompoentaart
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
150 gram volkorenmeel150 gram tarwebloem
zout
75 gram margarine
1,25 dl. water
1 kilo pompoen, schoongemaakt en in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
2 dunne preien, in ringen
200 gram champignons, in plakjes
4 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels chilipoeder
1 theelepel korianderpoeder
peper
4 eieren
2 eetlepels pompoenpitten zonder schil
Bereidingswijze
Meng de beide meelsoorten door elkaar, voeg wat zout toe en kneed er de margarine door. Voeg het water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Leg dit tot gebruik in de koelkast.
Kook de pompoenstukken in 10-15 minuten gaar in een pan met een klein laagje water en de deksel erop.
Verhit de olie in een ruime koekepan. Pers er de knoflook boven uit en
voeg de prei en champignons aan toe. Bak het geheel onder af en toe
roeren tot de prei gaar is. Roer de specerijen en zout en peper erdoor
en bak nog even.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel het deeg in 4 stukken en druk elk stuk uit in een 1 persoons ovenschaaltje. Meng de pompoen door het prei-champignon mengsel en verdeel dit over de 4 schaaltjes. Klop 4 keer een ei los en giet over elk taartje een ei. Verdeel er wat pompoenpitten over en bak de taartjes in 30 minuten tot de bodem goudbruin en knapperig is.