1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Uientaart

Uientaart

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ingrediënten


500 gram uien
2 sjalotjes
150- 200 gram salami
1 blikje croissantdeeg
1 el olie
1 el paneermeel
3 eieren
1,5 dl melk
peper, zout en peterselie
2 el geraspte kaas


Verder heb je nodig


Oven


Uientaart lekker hartig!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 C. Pel 500 g uien, 2 sjalotjes en snijd ze in ringen. Snijd een plak salami ( 150-200 g) in kleine blokjes. Verhit 1 el olie in pan en fruit de ui- en sjalotringen zacht en glazig zonder ze te kleuren.
Fruit de salami 2 min. mee. Vet lage bakvorm in, bekleed die met lapjes croissantdeeg en prik hier en daar met een vork in het deeg.
Bestrooi deeg met 1 el paneermeel en schep de uien met salami in de vorm. Klop 3 eieren los met 1,5 dl melk, wat peper,zout en peterselie en schenk dit over de uien.
Strooi 2 el geraspte kaas erover. Bak de uientaart in circa 30 min gaar en lichtbruin.
Serveer de taart lauw-warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top