Antiliaanse bananencake

  • Antiliaans, Nagerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200 g zachte boter
200 g rietsuiker of lichte basterdsuiker
3 grote eieren
1/4 theelepel gemalen vanille
2 el rum
1/4 theelepel gemalen piment
3 rijpe bananen
200 g zelfrijzend bakmeel
150 ml karnemelk
boter om in te vetten

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vet een cakevorm in met boter. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop met een handmixer de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg de eieren een voor een toe en klop er dan de vanille, rum en piment door.
Meng er vervolgens om beurten een deel bloem en een deel karnemelk door. Pel de bananen, snijd ze in stukjes en schep ze door het beslag.Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 minuten. Tip: wikkel de cake als hij nog warm is in een bananen blad voor extra smaak en een leuke presentatie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bianca_b avatar

Doorsturen

Home Recepten