Hazenpeper

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • > 120 min.

Houd er rekening mee dat het vlees 1 nacht moet marineren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotjes in ringen, 1 gedroogd rood pepertje, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 1 stukje foelie, 2 el azijn, 6 dl rode wijn, 1 jonge haas van ? 2 kg in 8-10 stukken, 80 gram boter, 150 gram ontbijtspek in reepjes, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, 3 plakjes ontbijtkoek in reepjes, zout en peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voor marinade: sjalotjes, rode peper, tijm, kruidnagels, foelie, azijn en wijn mengen. Stukken haas in marinade leggen en 1 nacht in koelkast laten marineren.

Bereidingswijze

Haas uit marinade nemen en droogdeppen. 40 gram boter verhitten en spek hierin in ? 10 minuten krokant bakken. Spekreepjes uit pan nemen en stukken haas in achtergebleven vet in ? 10 minuten rondom bruin bakken. Haas ook uit pan nemen. Tomatenpuree en bloem door braadvet roeren en ? 3 minuten laten bakken. Marinade in gedeelten toevoegen (ook de kruiden en sjalotjes) en tot gladde saus roeren. Haas en spek in pan terugleggen. Reepjes ontbijtkoek er tussen leggen en haas met deksel op pan ? 2 1/2 uur zachtjes laten stoven, tot het vlees van het bot loslaat. Stukken haas met schuimspaan uit pan nemen. (Kruiden eventueel uit saus verwijderen) en saus met zout en peper op smaak brengen. Saus van vuur af binden met 40 gram koude boter. Saus over haas schenken

Serveertip

Serveren met aardappelpuree en gestoofde rodekool met appeltjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gita_b avatar
gita_b

Doorsturen

Home Recepten