1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witte Chocolademousse Met Aardbeien

Witte Chocolademousse Met Aardbeien

Door: kerstkok

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ingrediënten 4 personen


25 gram blanke amandelen, 50 gram witte chocolade, 1/4 liter slagroom, 3 el witte basterdsuiker, 1 zakje klopvast, stukje groene sukade (5 cm lang), 150 gram zeer kleine aardbeien (24 stuks), 2 el aardbeienlikeur, 15 gram pijnboompitten


Verder heb je nodig


Rauwkostmolen


Ontdek meer:

Voorbereiding

(Kan dag van tevoren) In rauwkostmolen amandelen fijnmalen. Chocolade grof raspen. (Het raspen gaat makkelijker als je de chocolade eerst 1 uur in de koelkast legt.) In kom slagroom met 2 el basterdsuiker en klopvast stijfkloppen. Amandelen en chocolade erdoor roeren. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Van sukade 4 smalle reepjes afsnijden. Tot gebruik in plastic folie bewaren. (Rest van sukade wordt niet gebruikt).
(Kan halve dag van tevoren)Aardbeien voorzichtig wassen en kroontjes verwijderen. In kom doen. Bestrooien met 1 el bastersuiker. Aardbeienlikeur erover schenken. Afgedekt 3 uur laten staan. In zeef aardbeien laten uitlekken. Aardbeien overlangs halveren. Tot gebruik in koelkast zetten.

Bereidingswijze

(Kan uur van tevoren) 2 eetlepels in heet water dopen. 1 volle eetlepel mousse "eivormig" op bordje scheppen. Op dezelfde manier nog 1 eetlepel ernaast scheppen in "V"-vorm, telkens lepels eerst in heet water dopen. 12 aardbeien in "aardbeivorm" op bordje rangschikken. 5 pijnboompitten tussen aardbeien steken. Tussen mousse reepje sukade leggen (als steeltje). Op dezelfde manier nog 3 bordjes opmaken. Tot gebruik koel wegzetten.

Serveertip




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top