Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tournedos Met Bosvruchtensaus

Tournedos Met Bosvruchtensaus

Door: kerstkok

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ingrediënten 4 personen


300 gram bosvruchtenmix, 1 sinaasappel, 1 sjalotje, 65 gram koude boter, 1 ? dl zoete rode wijn, 1 tl tijm, 1 tl kruidenbouillonpoeder, 4 el creme fraiche, ? el citroensap, zout, versgemalen zwarte peper, 4 kleine groene koolbladeren, 4 tournedos a 125 gram, 380 ml vleesfond, 1 takje rozemarijn, keukenmachine of staafmixer, keukenpapier (citroentrekker)



Ontdek meer:

Voorbereiding

Vruchtenmix in Keukenmachine pureren. Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen. Met citroentrekker dunne reepjes van schil trekken en in kommetje met koud water leggen. Sinaasappel uitpersen. Sjalotje pellen en snipperen. In pan 1 el boter verhitten. Sjalotje al omscheppend 1 minuut bakken. Vruchtenpuree, sinaasappelsap, 3 el wijn, tijm en bouillonpoeder erdoor roeren en al roerend langzaam aan de kook brengen. Bosvruchtensaus onafgedekt circa 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Boven andere pan saus door zeef wrijven. Laten afkoelen. Creme fraiche en citroensap tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In pan ruim water aan de kook brengen. Uit koolbladeren harde nerf wigvormig wegsnijden. Bladeren 3 a 4 minuten in kokend water leggen, uit pan nemen en afspoelen onder koud water. Bladeren droogdeppen met keukenpapier. Tournedos elk in 4 gelijke stukjes snijden.

Bereidingswijze

Vier borden voorverwarmen. In pan fond, rozemarijn en rest van wijn aan de kook brengen. Rest van boter in kleine blokjes snijden. Bosvruchtensaus zachtjes verwarmen. Van vuur af boterblokjes erdoor kloppen. Tournedos in kokende bouillon leggen en net tegen kook aan in 4 minuten rose laten worden. Uit bouillon nemen en laten uitlekken. Bosvruchtensaus over borden verdelen. Koolbladeren erin leggen. In elk koolblad 4 stukjes tournedos leggen. Citroensaus erover verdelen. Garneren met sinaasappelreepjes.

Serveertip

Serveren met gemengde sla en pommes dauphine.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top