1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes Dauphine

Pommes Dauphine

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ingrediënten 6 personen


50 gram boter, zout, witte peper, 50 gram gezeefde bloem, 2 eieren, 300 gram geschilde aardappelen, nootmuskaat, bieslook, tijm, frituurolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Voor soezenbeslag:1 dl water met boter en zout aan de kook brengen. Bloem in 1 keer toevoegen en met houten lepel glad roeren. Op laag vuur al roerende in 5 minuten gaar laten worden. Van vuur af eieren een voor een erdoor roeren.
Voor puree:in ruim water aardappels 25 minuten koken. Pureren. Beslag en puree mengen. Zout, peper, nootmuskaat ,(bieslook of tijm) toevoegen. Overdoen in spuitzak. Frituurolie verhitten tot 190 graden. Van puree steeds rozet op vingertoppen spuiten en rozet voorzichtig in olie schuiven. Rozetten goudgeel frituren, met schuimspaan op keukenpapier scheppen. Laten uitlekken. Direct opdienen.

Serveertip




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top