Champagnespoom

  • Frans, Tussengerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 1/2 dl mineraalwater zonder koolzuur, 1 el citroensap, 200 gram suiker, 1 ei, 1/4 liter champagne brut, 4 blaadjes munt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

In pan 2 dl mineraalwater en citroensap aan de kook brengen. Suiker erdoor roeren en op matig vuur in 3 minuten laten oplossen. Op hoog vuur suikerwater 2 minuten inkoken. Koud laten worden. Ei splitsen (dooier wordt niet gebruikt). In kom eiwit loskloppen. Erdoor kloppen: suikerwater, champagne en rest van mineraalwater. Overdoen in diepvriesdoos (inhoud 1 liter). In diepvriezer in 4 uur bevriezen. Elk uur bevroren mengsel met vork rul prakken.

Bereidingswijze

Met bolletjestang in 4 glazen bolletje sorbetijs scheppen. Garneren met muntblaadjes.

Serveertip

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten