1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Amuse Witlofbootjes Met Gerookte Zalm

Amuse Witlofbootjes Met Gerookte Zalm

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ingrediënten 6 personen


1 ei, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, ? el kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 12 blaadjes witlof, 100 gram gerookte zalmfilet, 1 takje peterselie, keukenpapier.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ei in 10 minuten hard koken. Intussen olie, citroensap en kappertjes door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Blaadjes witlof wassen en droogdeppen met keukenpapier. Plakjes gerookte zalm in 12 porties verdelen en in blaadjes witlof leggen. Vinaigrette of witlofbootjes sprenkelen. Peterselie in kopje fijn knippen.

Bereidingswijze

Ei onder koud stromend water afspoelen, pellen en fijnhakken. Mengen met peterselie. Ei-peterseliemengsel over witlofbootjes verdelen. Tot gebruik in koelkast bewaren.

Serveertip

Witlofbootjes verdelen over 6 kleine bordjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top