Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Amuse Appelsterretjes Met Pate

Amuse Appelsterretjes Met Pate

Door: kerstkok

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen



1/4 zoetzure appel, ? dl Calvados, 50 gram roompate, 8 kappertjes, stervormig uitsteekvormpje van 3 cm, 4 amuselepels



Voorbereiding

Appelpart schillen en in de lengte in 4 dunne plakjes van ? cm dik snijden. Uit elke appelplak 2 sterretjes steken. In kleine pan Calvados met sterretjes aan de kook brengen en circa 1 minuut zachtjes koken. Appelsterretjes in zeef laten uitlekken. Pate met natgemaakt met sin 8 gelijk stukjes snijden. Met koele hand pate tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Op elke lepel 2 appelsterretjes leggen. Op ieder appelsterretje 1 pateballetje leggen. Elk pateballetje garneren met 1 kappertjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top