1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Amuse Appelsterretjes Met Pate

Amuse Appelsterretjes Met Pate

Door: kerstkok

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ingrediënten 4 personen



1/4 zoetzure appel, ? dl Calvados, 50 gram roompate, 8 kappertjes, stervormig uitsteekvormpje van 3 cm, 4 amuselepels



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appelpart schillen en in de lengte in 4 dunne plakjes van ? cm dik snijden. Uit elke appelplak 2 sterretjes steken. In kleine pan Calvados met sterretjes aan de kook brengen en circa 1 minuut zachtjes koken. Appelsterretjes in zeef laten uitlekken. Pate met natgemaakt met sin 8 gelijk stukjes snijden. Met koele hand pate tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Op elke lepel 2 appelsterretjes leggen. Op ieder appelsterretje 1 pateballetje leggen. Elk pateballetje garneren met 1 kappertjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top