1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin Met Appel

Aardappelgratin Met Appel

Door: kerstkok

  • Frans, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 1/4 kilo grote aardappelen geschild, zout, peper, 75 gram fijngesneden bacon, 2 el tijmblaadjes, 10 gram boter, 200 gram fijngesneden uien, 4 dl kippebouillon, 4 grote appels geschild en in schijfjes, grote ovenschaal ingevet



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen met zout 8 minuten koken, met koud water afspoelen en iets laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Bacon in droge koekepan 10 minuten bakken, tijm 4 minuten meebakken. Boter toevoegen, laten smelten en ui hierin 8 minuten bakken. Bouillon erdoor roeren, aan de kook brengen en pan van vuur nemen. Aardappels in dunne plakken snijden en samen met appelschijfjes om en om in de ovenschaal leggen. Bouillonmengsel erover verdelen. Gratin in midden van oven 30-40 minuten bakken. Gratin met peper bestrooien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top