1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. tartaarballetjes met citroensaus

tartaarballetjes met citroensaus

Door: meatteam

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui
1 ei
4 tartaartjes
zout, peper
1 1/2 tl paprikapoeder
2 beschuiten
1 citroen
3 el boter of margarine
4 el groentensausbinder(pakje)
1 el bieslook(diepvries)
2 el koffieroom
2 toefjes peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en fijnsnipperen. In kom ei losroeren. Toevoegen: ui, tartaartjes, zout, peper en paprikapoeder. Beschuiten erboven fijnwrijven. Goed doorelkaar mengen. Hiervan 16 balletjes vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Citroen goed wassen. Boven kommetje helft van schil raspen. Citroen halveren. Helft zonder schil uitpersen. Andere helft in plakjes snijden. Plakjes halveren.

Bereidingswijze

In koekenpan boter verhitten. Tartaarballetjes in ca. 7 min. zachtjes rondom bruin bakken. Intussen schaal voorverwarmen. In steelpan 2 dl water met citroenrasp aan de kook brengen. Groentesausbinder erdoor roeren. Blijven roeren tot de saus licht gebonden is. Van vuur af toevoegen: 1 el citroensap, bieslook en koffieroom. Op smaak brengen met zout en peper. Tartaarballetjes op warme schaal scheppen. Saus erover schenken. Garneren met plakjes citroen en toefjes peterselie.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top