1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Eendenleverpate met appelcompote

Eendenleverpate met appelcompote

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 ei - 2 eierdooiers - 2 appels - 75 gram boter, gesmolten -100 gram gevogeltelever, liefst van parelhoen - 400 gram eendenlever - 1 dl room - 02 dl cognac - 2 dl truffeljus - 1 eetlepel suiker - zout - peper - vetspek


Verder heb je nodig


Een keukenmachine, een pateblik en wat aluminiumfolie.


"Foie gras et compote de pommes"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven in 6 minuten voor op 60 graden Celsius.

Bereidingswijze

Begin 1 dag van tevoren : De eendenlever met parelhoenderlever in een keukenmachine glad draaien, daarna de gesmolten boter langzaam toevoegen. Vervolgens de eierdooiers en ei toevoegen met de cognac, truffeljus, zout en peper. Als de massa goed homogeen is, de room toevoegen en even mee laten draaien, maar niet te lang. Een pateblik bekleden met verse plakjes vetspek. De massa hierin gieten en goed afdekken met aluminiumfolie. Laat dit een half uur au bain marie in de oven afbakken. Laat vervolgens 24 uur in de koelkast op laten stijven. Voor de appelcompote de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appel in kleine stukjes snijden. De gesneden appel op een laag vuur opzetten zodat deze langzaam kapot kookt, vervolgens naar smaak suiker toevoegen. Het is wel de bedoeling dat de appelcompote uit kleine stukjes bestaat. Op laten stijven in de koelkast zodat men er kleine lepelbolletjes van kan maken.

Serveertip

De pate storten en in plakjes snijden en samen met de bolletjes appelcompote serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top