1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Salade met eendenborst en eendenlever

Salade met eendenborst en eendenlever

Door: bonbolleken

  • Frans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-2000

Ingrediënten 4 personen


Eikenbladsla - lamsoorsla - lollo bianco - frisee - raketsla - 1 eendeborstfilet - 150 gr eendenlever - 1/2 el rode wijnazijn - 1 1/2 el frambozenazijn - 2 el extra-virgin olijfolie - 1 el arachideolie - versgemalen zwarte peper en zout - suiker


Verder heb je nodig


Een koekenpan met antikleeflaag - 4 diepe borden


"Salade Perigourdine"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de slasoorten over diepe borden. Kruid de eendenborst en bak hem roze. Eendenborstfilets zijn behoorlijk vet, bak ze dus redelijk lang op de velkant zonder toevoeging van boter of olie. Trancheer het vlees in dunne plakjes. Maak intussen de frambozendressing. Sprenkel de dressing over de salades en verdeel de plakjes eendenborst. Snijd vervolgens de rauwe eendenlever in dunne plakjes en verdeel deze ook over de salade. Voeg nog een paar draaien peper toe.

Serveertip

Serveer meteen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top