Zuurkool-Ovengerecht.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-10-2000



Kruidenzuurkoolschotel met gehakt en ananas.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
500 g. kruidenzuurkool,
500 g. aardappelen,

melk,
1. ui,
300 g. gehakt,
zout,
peper,
4
schijven ananas,
50 g. kaas in plakken.
2 tl kerriepoeder,
2 eetlepels zoete ketjap,
boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel

Voorbereiding

Schil de aardappelen en kook ze in warm water
met zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Maak van de aardappelen, warme melk en de peper een luchtige puree.
Zet de kruidenzuurkool op met water en laat het 15 minuten koken.
Giet de zuurkool af en vermeng het met de stukjes ananas.
Fruit de ui en voeg het gehakt toe.

Het geheel rul bakken in 10 minuten.
Voeg de kerrie en de ketjap toe.

Bereidingswijze

Vet een ovenschotel in met boter.

Doe de helft van de puree, de helft van de kruidenzuurkool, gehaktmengsel,helft van de kruidenzuurkool en de rest van de puree in de schaal.
Bedek het mengsel met plakjes kaas.

In een voorverwarmde oven van 175 graden
-stand 3- verwarmen en laat er een bruin korstje op komen.

Laatste reacties

leonie43 avatar
leonie43 17-06-2008

neem dit recept mee ga het zeker maken groetjes leonie

novemberrain18 avatar
novemberrain18 04-02-2006

Hoi Carin, Ziet er lekker uit, ik neem het van je mee! Groetjes Ines

orphan avatar
orphan 23-08-2002

hoi carin ik neem het recept mee en ga het zeker van de winter maken hoor groetjes patricia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten