rolletje met gerookte zalm

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-2000

en spinazieDit moet je zeker eens proberen het is heel apart kan als voorgerecht of als borrelhapje is het ook erg lekker.






Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
oorgerecht voor 4 personen.

Ingredienten.
2 pannenkoeken,
2 eetlepels calve mayonaise,
1 theelepel wasabipoeder ( japanse hete mierikswortel ),
100 gram iglo bladspinazie ( diepvries ),
100 gram gerookte zalm.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg de koude pannenkoeken op het werkblad. Doe op elke pannenkoek wat mayonaise en strijk Leg dit dun uit. Strooi een klein beetje wasabi poeder over de pannenkoeken ( voorzichtig want wasabi is heel erg pittig )!.

Beleg de pannenkoeken met de blaadjes spinazie en vervolgens met de gerookte zalm. Rol de belegde pannenkoeken op en rol ze mooi strak in plastic folie. Laat dit goed opstijven in de koelkast. Haal de rolletjes uit het plastic en snijd ze in plakken.

Serveertip

Als je de pannenkoeken bakt, is het heel mooi om een mespunt kurkuma ( indonesische naam is koenjit ) in het beslag doen. Je krijgt dan prachtig geel gekleurde pannenkoeken die in het rolletje een mooi contrast geven met de spinazie en de zalm.

Een andere heel lekkere variant is een pannenkoek met paprikapoeder in het beslag, bestreken met barbequesaus en belegd met spinazie en dun gesneden gerookte kip. Vind je het lekker om te dippen ? steek dan een cocktailprikker in de plakken en probeer eens de bearnaisesaus bij de zalmrolletjes en de barbequesaus bij de gerookte kip.

Bereidingstijd ca 30 minuten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten