Topinamboer-Wortel-Curry Met Kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2000

In dit leuke oosters getinte gerecht kunt u in plaats van topinamboer ook aardappels gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50g boter,2 uien,in partjes,4 kipfilets,in blokjes,500g topinamboer(aardpeer)geschild,in stukken van ? 3 cm,200g winterwortel,geschild,in stukken van ? 3 cm,2 teentjes fijngesneden knoflook,2 cm geraspte gemberwortel,2 el hete kerrie-poeder,2 el kurkuma(geelwortel),50g bloem,1 l kippebouillon,2 dl kokosmelk(blikje),zout,peper,2 el grofgesneden selderij.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit 25g boter in een ruime pan en bak hierin de ui met de kip ? 3 min.Schep het mengsel uit de pan en hou het apart.Verhit 25g boter en bak hierin de topinamboer en wortel op zacht vuur in ? 5 min.lichtbruin.Voeg de knoflook,gember,curry en kurkuma toe en bak alles nog ? 1 min.Voeg het kipmengsel toe en roer de bloem door het mengsel.Bak het geheel al roerend nog ? 1 min.en schenk de bouillon en kokosmelk erbij.Breng het geheel al roerend aan de kook,zodat de saus licht gaat binden.Laat de curry onder regelmatig roeren ? 10 min.zachtjes koken tot de wortel,topinamboer en kip gaar zijn.Breng de curry op smaak met zout en peper en bestrooi met de selderij.

Serveertip

Serveer met Pandanrijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten