Maisbrood

  • Turks, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2000

MISIR EKMEGLI

Dit brood uit het Zwarte-Zeegebied kunt u een paar dagen in de koelkast bewaren.

Deel dit recept

Ingrediënten

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden C. Vet een broodvorm van 13 op 23 op 7 cm in met boter.
  • Zeef de bloem, suiker, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Schep er het maisgriesmeel door. Doe het ei, de dooier en yoghurt in een andere kom en klop alles goed. Klop er de olijfolie door. Giet de natte ingredienten al kloppend langzaam en geleidelijk bij de droge ingredienten. Klop het mengsel tot alles gemengd is, maar klop niet te lang.
  • Giet het beslag in de broodvorm. Laat het brood 20 tot 30 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin is. Neem het brood uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Stort het op een rooster en laat volledig afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten