Marrokaanse vis met amandelpasta

  • Arabisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-2000

HUT B'NOUA

Dit exotische en bijzondere gerecht is heus niet te zoet. U kunt het gerecht ook met visfilets maken. Leg de filets op de saffraan-uien en strijk de amandelpasta over de filets. Bedruip met wat gesmolten boter en bak 10-12 minuten in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 1 hele zeebrasem, zalm of andere hele vis van circa 1,75 kg, schoongemaakt
  • zout om de vis in te wrijven, plus 1 theelepel zout
  • 350 g amandelen geroosterd
  • 125 g suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/2 theelepel safraandraden, in 4 eetlepels heet water geweekt
  • 1/2 versgemalen peper
  • 60 g boter, gesmolten

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Wrijf de vis van binnen en van buiten in met zout. Spoel de vis af. Kerf 3 of 4 ondiepe, schuine inkepingen in beide kanten van de vis. Zet weg.
  • Doe de amandelen en suiker in een blender of keukenmachine en draai. Voeg de kaneel, het oranjebloesemwater en water toe en draai met de pulseerknop tot alles net vermengd is. Stop de helft van dit mengsel in de buikholte van de vis en sluit die met cocktailprikkers. Leg de vis op een met olie ingevette bakplaat of in een ovenschaal. Zet weg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden C. Verhit de olie in een kleine koekepan op een middelhoog vuur. Doe er de ui in en fruit hem in 8-10 minuten gaar en glazig. Voeg de safraan met het weeknat, de ene theelepel zout en de peper toe. Schep het uienmengsel over de vis. Wrijf de overgebleven amandelpasta over de vis, maar niet over de kop of staart, en druppel er de gesmolten boter over. Zet de vis circa 30 minuten in de oven of tot hij gaar is.
  • Doe de vis en het uienmengsel over op een verwarmde dienschaal en dien onmiddelijk op.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten