1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Citroensaus

Citroensaus

Door: shalomshalom

  • Joods, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-10-2000

Ingrediënten


1/2 l visbouillon (visnat), 40 g boter, 40 g bloem, 1 ei, sap van een grote citroen, mespunt suiker



Saus op basis van een roux. Lekker bij vis.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Een roux maken van de boter met de bloem. De bouillon erdoor roeren. Blijven roeren tot een gladde saus is ontstaan.Het ei loskloppen en met wat warme saus vermengen. Dit van het vuur af door de saus mengen evenals het citroensap, waar de suiker aan is toegevoegd.Zonder de saus te laten koken die weer verwarmen, zodat de saus goed gebonden wordt. Twee minuten laten pruttelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shalomshalom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top