1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Druivenchutney

Druivenchutney

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2000

Ingrediënten


1 pond druiven, 1 1/2 Kg.appels 100 g. rozijnen, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 2 dl. azijn, 4 ons bruine basterdsuiker, sap van een citroen, theelepel geraspte gember, halve theelepel kruidnagelpoeder, halve theelepel kaneel,
halve theelepel nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Foodprocessor


Deze chutney is lekker bij allerlei kaasjes en bij wild en kipgerechten. Voor 5 a 6 jampotjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de druiven, maal ze fijn in de foodprocessor en zeef het sap. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze klein. Voeg het citroensap aan de appels toe. Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes.

Bereidingswijze


Doe de suiker, azijn en het druivesap in een pan en verhit boven laag vuur. Voeg als het kookt alle andere ingredienten toe, behalve de appels. Laat 15 minuten sudderen en voeg dan de appels toe. Laat een uur sudderen tot het dik wordt. Doe over in gesteriliseerde jampotten en laat deze ondersteboven afkoelen gedurende 24 uur. Dit trekt een vacuum waardoor je chutney ca. een jaar kunt bewaren. Na 24 uur probeer je de potten te openen. Gaat dit makkelijk dan gebruik je die potten het eerst. De rest gaat in de ijskast.







> NOTE: 1/2 Kg. = about 1 pound
>



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van skwirrel


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van skwirrel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top