Garnalen Potje Van Nana

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-10-2000

Dit feesteijk gerechtje kan dienen als voorgerecht of avondmaaltijd met brood.
Dit recept komt uit De bond.

Deel dit recept

Ingrediënten
-250 gram gepelde garnalen
-kleine stukjes courgette
-een paar hardgekookte eieren
-2 soeplepels boter
-2 volle lepels bloem
-3 dl.melk
-150gr.kaas
-paar brokjes smeerkaas
-scheutje roomof een lepel boter
-geblancheerde stukjes jonge wortel
-wat geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-ronde glazen ovenschotel

Voorbereiding

-De courgette in stukjes snijden en even blancheren.
-De schijfjes jonge wortel blancheren
-de oven verwarmen op 200?C

Bereidingswijze

In een ronde, beboterde,glazen ovenschotel stort men 250 gram gepelde garnalen.
Daarom een randje kleine stukjes,even geblancheerde courgette.
OP de garnalen een paar hardgekookte eieren in schijfjes.
Ondertussen maak je een witte saus van 2 soeplepels boter,2 volle lepels bloem en dan 3dl.kokende melk langzaam bijvoegen.
150 gr.kaas in kleine stukjes toevoegen en een paar brokjes smeerkaas.
OP het laatste moment een scheutje room of een lepel boter bijvoegen.
Dit giet je over het garnalen-groentenmengsel.
Op 1 cm boven de rand een mooie cirkelgeblancheerde schijfjes jonge wortel maken en ze half in de saus duwen.
Een beetje geraspte kaas erover en een half uur in een voorverwarmde oven(200?C)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten