1. Home
  2. Recepten
  3. Yoghurt
  4. Optimel
  5. Yoghurtgebakje

Yoghurtgebakje

  • Nederlands,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-10-2000

Ingrediënten 6 personen


1 liter vruchtenyoghurt (Optimel)
12 blaadjes gelatine
6 eierkoeken


Verder heb je nodig


6 ronde schaaltjes die qua doorsnee even groot zijn als de eierkoeken (je kunt eventueel de schaaltjes bekleden met vershoudfolie, zodat je de stijf geworden yoghurt beter uit het schaaltje krijgt naderhand).


Weinig calorieen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de gelatine in koud water en laat deze in 5 minuten zacht worden. Ondertussen maak je in een steelpannetje een klein beetje van de yoghurt lauwwarm (genoeg om de gelatine doorheen te doen). Haal het pannetje van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine er door heen. Als de gelatine opgelost is, de rest van de yogurt uit het pak er door heen roeren. Verdeel dit over 6 schaaltjes (kan ook meer of minder, ligt eraan hoeveel je zelf wilt) en laat het opstijven in de koelkast. Leg op een gebaksbordje een eierkoek, keer een schaaltje met yoghurt om, haal het eruit en leg bovenop de eierkoek.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Om het af te maken kun je spuitbus slagroom van Menkomel gebruiken als finishing touch (smaakt natuurlijk niet zo lekker als echte slagroom, maar het komt in de buurt en is lekker weinig calorieen).

Je kunt dit natuurlijk ook zonder eierkoek eten, gewoon uit het schaaltje met een beetje van de spuitbus slagroom, lekker als toetje of tussendoortje als je zin hebt in zoetigheid.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top