Chocolate Chip Pompoenbrood
- Amerikaans, Banket
- 60-120 min.
Heerlijk bij een kopje herfstthee
Ingrediënten
3 kopjes witte basterdsuiker400 gram pompoenpuree
1 kopje olie (zonnebloem of soya)
2/3 kopje water
4 eieren
1 ? kopjes zelfrijzend bakmeel of bloem
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel nootmuskaat
1? theelepel zout
1 kopje 'chocolate chips' of grof gehakte pure chocolade
? kopje gehakte walnoten
(zakje bakpoeder als je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 ?C.
Meng in een grote kom de suiker, pompoen, olie, water en eieren tot een gladde massa.
Zeef de bloem ( bakpoeder), specerijen en zout boven het mengsel. Meng tot een gladde massa. Roer de chocolade en, als je ze gebruikt, de walnoten er voorzichtig doorheen.
Vet 3 bakblikken van 23x13 cm in en verdeel het beslag hierover. Zorg dat de bakblikken maximaal 3/4 vol zijn.
Bak de cakes in 1 uur gaar, of tot een breinaald schoon uit de cake komt.
Laat de cakes op een rooster afkoelen, verwijder dan de bakblikken. Verpak in huishoudfolie als ze helemaal afgekoeld zijn.
Kan ingevroren worden.