Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Pulla

Pulla

Door: zolderkamertje

  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2000

Ingrediënten


Voor een brood van 750 gram:1 ei, 1 eidooier, 1,8 dl melk, 45 g boter, 4.1/2 el suiker, 3/4 tl zout, 1.1/2 tl gemalen kardemom, 360 g witte bloem, 1 el verse gistVoor de glazuur:1 eiwit losgeklopt met 2 tl water, 2 el geschaafde amandelen of amandelsnippers, 1-2 el suiker


Verder heb je nodig


Broodbakmachine


Pulla is een Finse zoete broodsoort met kardemom. Alleen het deeg wordt in de bbm bereid, het brood wordt in de oven gebakken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten voor het brood in de door de fabrikant van de bbm aanbevolen volgorde in de broodvorm.Stel in op witbrood of zoet brood, alleen deeg.Druk op start.Neem het deeg uit de machine en druk er de lucht uit. Snijd het in drie even grote stukken en laat 5 minuten rusten. Vet een bakplaat in met boter. Rol elk stuk deeg tot een koord van ca. 50 cm; vlecht de deegkoorden en stop de punten er onder. Dek het deeg losjes af en zet op een warme plek tot het in volume verdubbeld is. Verwarm intussen de oven voor tot 190 graden.Kwast het brood in met het eiwitmengsel. Strooi er de amandelen en de suiker over en bak het brood ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zolderkamertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top