1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Door: kokenmetluigi

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-2000

Ingrediënten 4 personen


-1 eetl. boter/margarine.
-2 eetl. fijngesneden ui.
-2 eetl. blokjes rookspek.
-4 eetl. blokjes paprika.
-8 in plakjes gesneden champignons.
-2 eetl. paprikapoeder.
-2 uitgeperste teentjes knoflook.
-3 eetl. tomatenketchup.
- veel peper uit de molen,meer kleuren.
-1 glas wodka.
-1 glas Franse cognac.
-4 dl.bruine saus uit een pakje.
-2 dl.room.
-1 eetl.fijngesn.peterselie. [L]


Verder heb je nodig


-grote hapjespan.
-knoflookpers. [L]


Toen"Luigi"in 1975 op"HotelMontferland"begon als leerling kelner leerde hij daar deze saus
te maken"a table".Heerlijk om te maken,makkelijk om te doen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bruine saus vooraf.Zet alle ingredienten enz.van te voren klaar in kleine bakjes. [L]

Bereidingswijze

-Smelt de boter in een grote Hapjespan oid.
-Voeg daarna alle grondstoffen telkens na een minuut op volgorde als het recept toe.
-Blijf steeds in de pan roeren/gebruik de hele pan. [L]

Serveertip

Serveer deze saus over een lekkere biefstuk.
Ook deze saus kan samen met reepjes gebakken biefstuk over/bij pasta geserveerd worden.[L]



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top