1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Libanon: Mankoesh

Libanon: Mankoesh

  • Arabisch, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2000

Ingrediënten


16 g verse gist of 7 g gedroogde gist1 1/2 dl lauwwarm water225 g bloem1 theelepel zoutKRUIDMENGSEL 2 eetlepels gedroogde tijm1 theelepel zout2 eetlepls sumak1 eetlepel sesamzaad4 eetlepels olie



Een verrukkelijk plat brood met kruiden, heel makkelijk te maken en zeer geschikt voor de mezze-tafel, bij salades of als hapje tussendoor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de verse gist aan met lauw water of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor de gedroogde gist.Zeef de bloem met het zout in een kom en schenk er zoveel van het gistpapje bij dat u er een stevige bal van kunt vormen. Kneed gedurende 10 minuten tot u een glad elastisch deeg hebt. Leg het in een kom, dek het af met ingedekt plastic folie en laat het op een warme plaats 1 tot 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume. Kneed het deeg even door, neem er kleine balletjes vanaf en vorm hiervan rondjes van 1/2 cm dik.Leg de rondjes op een ingevette bakplaat en maak er met u vingertoppen kleine deukjes in. Het deeg zal hierdoor niet opzwellen tijdens het bakken.Roer de overige ingredienten door elkaar en schep op alle broodjes een lepel van het mengsel. Laat het brood nog 10 minuten rijzen op een warme plaats. Bak de broodjes 8 tot 10 minuten in een op 240 graden C. voorverwarmde oven tot ze goudbruin en stevig zijn. Zo uit de oven opdienen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top