1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kip Met Diverse Paddestoelen

Kip Met Diverse Paddestoelen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram borstfilet van kip - zout/peper, liefst uit de molen - 400 gram paddestoelen, zoals shii-take, kastanjechampignons, cantharellen en oesterzwammen - bosuitjes - teentjes knoflook - beetje olie - 3 dl gevogeltefond, uit potje - 3/4 dl slagroom - eierdooier - eetlepel fijngehakte peterselie.



Kipgerecht met verschillende paddestoelen uit de wadjan (=soort van wok)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kippevlees in reepjes snijden van pakweg 4 cm. Bestrooien met zout. Paddestoelen schoon maken, alleen de grote exemplaren in stukjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. Ondertussen de olie op hoog vuur verhitten in wadjan, en de knoflook goud-bruin bakken. Plakjes er dan uithalen en droogdeppen. Beetje boter toevoegen aan olie, en hierin de kip bakken, en omscheppen. Na een paar minuten de paddestoelen erbij doen, en omscheppen. Bosuitjes toevoegen, en dan de fond erbij. Dit enkele minuten laten sudderen. Slagroom met eierdooier loskloppen, en een beetje van de kipsaus bij doen. Dit daarna bij gerecht in wadjan voegen, en goed doorroeren. De saus vervolgens naar eigen smaak afkruiden, mag best wel een beetje pittig zijn.

Serveertip

Smaakt heel goed met een frisse witte wijn, bijvoorbeeld een Chardonnay. Hele lekkere Chardonnay is te koop bij de AH (Undurraga)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top