1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risi E Bisi

Risi E Bisi

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie, extra verge - 25 gram boter - 50 gram mager spek - 1 ui - rijst, ongeveer 300 gram, liefst rondkorrelig - 6 dl kippebouillon - 200 gram gekookte doperwten - 2 eetlepels fijgehakte peterselie - 2 tomaten, ontveld en in blokjes - geraspte oude kaas



Eenvoudig maar smakelijk Italiaans rijstgerecht. Smaakt heel goed met een lichte rode wijn of een rose.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten in een pan en samen met de boter, ui en de spekjes fruiten. Rijst er doorheen scheppen, en zachtjes enkele minuten bakken. Daarna kokende bouillon erbij, en met deksel op de pan ongeveer 15 minuten laten doorkoken. Wanneer de rijst gaar is, de erwten doorheen scheppen, samen met de peterselie, tomaat en kaas.

Serveertip

Bij het opdienen een beetje peterselie over de rijst heen snipperen. Dit gerecht is uitstekend te combineren met een lichte rode wijn of rose.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nijsen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top