Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chelo uit Iran

Chelo uit Iran

Door: pelin

  • , Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2000

Ingrediënten


450 g basmati of langkorrelige rijst, een nacht voorgeweektzout100 gr boter



GESTOOFDE RIJSTChelo is een typisch Iraans rijstgerecht. De rijst wordt half gekookt, half gestoofd in boter, en onderin de pan vormt zich een gouden korst.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de rijst op met voldoende zout water en kook hem 8 minuten, zodat hij nog een beetje hard is. Giet het water af en spoel de rijst in lauw water. Smelt de helft van de boter in een grote pan en voeg twee eetlepels water toe. Schep de rijst voorzichtig in de pan zodat het een bergje vormt. Steek met een mes drie gaten in de rijst zodat de stoom kan ontsnappen. Smelt de rest van de boter in een andere pan en schenk die over de rijst uit. Verhit de pan tot de rijst begint te stomen, doe dan het deksel stevig op de pan en laat de rijst 30 minuten op een zeer laag vuur stoven tot zich een goudgele korst op de bodem vormt. Zet de pan 5 minuten in koud water zodat de korst loskomt. Schep de rijst in een dekschaal en garneer hem met stukjes korst. Chelo wordt vaak gegeten met een eierdooier en sumak.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top