1. Home
  2. Recepten
  3. Garnalensaus, Lekker Bij Gepocheerde Vis

Garnalensaus, Lekker Bij Gepocheerde Vis

Door: mauritsenole92

  •  , Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie, 1 gesnipperde sjalot, 2 fijngesneden bosuitjes, fijngesneden stukje winterwortel, 1 stengel fijngesneden selderij, 500 g ongepelde hollandse garnalen, 2 el cognac, 1 fijngesneden vleestomaat, 1 el tomatenpuree, 21/2 dl visfond, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, 3 takjes peterselie, 3 takjes bladselderij, 1/2 dl slagroom.



En ook bij visterrine of gebakken garnalen.....

Ontdek meer:

Voorbereiding

2 el olijfolie verhitten en sjalot, bosui, winterwortel en selderij 10 min zachtjes bakken. 1 el olijfolie in andere pan verhitten en garnalen 5 min roerbakken, cognac toevoegen en aanbaksels losroeren, tomaat en tomatenpuree toevoegen en nog 3 min zachtjes bakken, visfond, laurier, tijm, peterselie en bladselderij erdoor roeren en afgedekt 20 min laten trekken.

Bereidingswijze

Suas door roerzeef draaien en in fijne zeef zeven, aan de kook brengen en tot 21/2 dl laten inkoken, slagroom erbij doen en weer in laten koken tot 21/2 dl, op smaak brengen met zout en peper.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top