Honing-Tijmsaus; Heerlijk Bij Lam Of Everzwijn
- Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-10-2000
ook bij kalkoenfilet smaakt deze saus heerlijk overigens...
Ingrediënten 4 personen
1 gesnipperd sjalotje, 1 geperst teentje knoflook, 20 g boter, 2 heel takje tijm, 4 el vloeibare honing, 21/2 dl kruidenbouillon, 1 dl droge witte wijn, 100 g ijskoude boter in blokjesVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 322,97 kcal |
Koolhydraten | 19,67 g |
Eiwitten | 0,97 g |
Vetten | 24,66 g |
Bereidingswijze
boter verhitten en sjalotje en knoflook 5 min zachtjes bakken, 1 takje tijm en honing toevoegen en 1 min meebakken, kruidenbouillon en witte wijn toevoegen, aan de kook brengen en laten inkoken tot 2 dl, saus boven kom zeven, kom op een pan met heet water zetten, blaadjes van 1 takje tijm en de blokjes ijskoude boter in snel tempo door de saus kloppen, direct serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties