1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. haringsalade met zure roomsaus (sillsallad)

haringsalade met zure roomsaus (sillsallad)

Door: petry

  • Scandinavisch, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2 nieuwe haringen, schoongemaakt, 1 hardgekookt ei, 1/2 eetl. mosterd, 1 eetl. wittewijnazijn, 2 eetl. (olijf)olie, 1 1/2 potje zure room ( a 125 ml), versgemalen peper, zout, 1 gekookte aardappel in blokjes, 1/2 appel in stukjes, 1 kleine rode ui fijngesnipperd, 2 eetl. verse dille fijnghakt, citroensap.



Een heerlijke salade voor op het smorgasbord. Ook lekker als zomers hoofdgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de haringen in reepjes. Halveer het ei, wip de dooier eruit en wrijf deze in een schaal fijn. Roer de mosterd, azijn, de olie en 2 eetl. zure room erdoor. Breng pittig op smaak met peper en zout. Hak het eiwit fijn.
Schep de reepjes haring met de blokjes aardappel, de stukjes appel, de rode ui en 1 1/2 eetl. dille voorzichtig door de saus in de schaal. Zet de salade, afgedekt, 1 uur in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Roer in een schaaltje de rest van de zure room los met enkele druppels citroensap en naar smaak peper en zout. Strooi het fijngehakte eiwit en de rest van de dille over de salade.

Serveertip

Je maakt deze salade nog vrolijker van kleur door kleine blokjes gekookte biet en fijngehakte augurk toe te voegen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petry
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top