Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. zweedse zoetzure haring in tomatensaus

zweedse zoetzure haring in tomatensaus

Door: petry

  • Scandinavisch, Buffet
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2000

Ingrediënten 6 personen


4 maatjesharingen, schoongemaakt. 2 Sjalotjes in ringetjes, 4 augurken in schijfjes, 2 eetl. groene olijven. Voor de marinade: 1 eetl. olie, 3 eetl. suiker, 2 eetl. tomatenpuree, 3 eetl. wittewijnazijn, 1 theel. zwarte peperkorrels licht gekneusd.



Deze haring wordt in Zweden als onderdeel van het smorgasbord geserveerd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm voor de marinade de olie in een pannetje met dikke bodem. Roer de suiker erdoor en fruit de suiker 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree erdoor en verwarm alles al roerend zachtjes 2 minuten. Roer de azijn, 1 dl. water en de peperkorrels erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de marinade afkoelen. Snijd de haringen in 3 stukken. Leg ze afwisselend met de ringetjes sjalot, de augurk en de olijven in een glazen pot. Schenk de marinade erover en sluit de pot. Marineer de haringen ca. 4 uur in de koelkast. Serveer ze met warm geroosterd brood. (Ook lekker om in de marinade te dopen)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petry
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top