oudhollandse poffertjes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 60-120 min.

Natuurlijk kun je ook kant en klare pakjes poffertjesmeel gebruiken, maar als je het zelf maakt is dat natuurlijk veel lekkerder.

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram bloem, 100 gram boekweitemeel, 4 gram zout, 10 gram gist, 3 dl melk (lauw), 30 gram boter. Ipv bloem met boekweitemeel kan ook volstaan worden met 200 gram bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een poffertjespan of poffertjesijzer.

Voorbereiding

Doe de bloem(en de boekweitemeel) met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Leng de gist aan met een weinig melk en doe die als ze goed is opgelost in het kuiltje. Maak dan een beslag met 2 deciliter melk. Roer van binnenuit naar de rand van de beslagkom toe. Verdun dit beslag flink roerende met de rest van de melk, tot weer een mooi glad beslag is verkregen. Laat nu alles goed afgedekt op een warme plaats ongeveer drie kwartier rijzen.

Bereidingswijze

Voor iedere portie poffertjes de kleine holtes in de poffertjespan met een kwastje boter invetten. Vul de holtes voor de helft met het beslag en bak de poffertjes vrij snel aan beide kanten bruin.

Serveertip

Leg ze op warme schoteltjes met een klontje boter in het midden en bestrooid met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ouderwets_lekker avatar
ouderwets_lekker

Doorsturen

Home Recepten