Ghanese Pindakaaskip

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2000

Een typisch Ghanees gerecht. Verslavend lekker voor de hele familie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote kip of 8 kipcarbonades,half potje pindakaas, 8 worteltjes, 2 rode paprika's, 2 uien, 2 verse tomaten, 1 blik tomaten, pakje tauge,3 eetlepels ketjap manis, sambal,peper, 2 kippebouillonblokjes, 2 teentjes knoflook, half fles bier en een pak rijst.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan

Voorbereiding

alle groenten(behalve de tauge) kleinsnijden,
bij gebruik van een hele kip deze in vier stukken snijden.

Bereidingswijze

Kip in een grote pan even braden. Worteltjes, uien, knoflook en tauge toevoegen, bier erbij. Deksel op de pan. Na 10 minuten alle overige ingredienten(behalve de pindakaas) toevoegen en alles nog ong. 25 minuten laten stoven op een laag vuur. Vervolgens alle kippebotjes verwijderen (hoeft niet als je kipcarbonades gebruikt) en hierna de pindakaas door de massa roeren. Sambal naar smaak toevoegen. Je kunt ook kipfilet gebruiken maar dat geeft minder smaak bovendien kun je als je kipcarbonades gebruikt makkelijker uitserveren.

Serveertip

Dien de Ghanese pindakaaskip op met rijst. Eventueel als bijgerecht ijsbergsla met tomaat en/of komkommer er bij serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten