1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Gestoofde Kabeljauw

Gestoofde Kabeljauw

Door: ouderwets_lekker

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2000

Ingrediënten 4 personen


4 moten kabeljauw, 100 gram boter, 2 dl droge witte wijn, 4 hardgekookte eieren, 2 eetl. peterselie, bloem, zout, peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Droog de moten goed af, doe er zout en peper op en haal ze door de bloem.

Bereidingswijze

Bak de moten in 75 gram boter snel aan alle kanten bruin, maar iedere kant niet langer dan een paar minuten. Draai het vuur laag, giet de wijn bij de vis en laat het geheel nog een halfuur met het deksel op de pan stoven. Is de kabeljauw gaar, schep dan de moten met een schuimspaan voorzichtig (zodat ze niet breken) op een verwarmde schotel. Doe bij het vocht in de pan de fijngeprakte, hardgekookte eieren, de rest van de boter en de fijngehakte peterselie. Roer alles goed door elkaar en breng de saus op temperatuur (NIET KOKEN!). Deze saus over de vis gieten of afzonderlijk erbij geven.

Serveertip

Gekookte worteltjes en aardappelen smaken hier heerlijk bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ouderwets_lekker
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top