kipfilet met kersensaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Kip in een romige saus van kersen en kirsch.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 kipfilets
zout
peper
bloem
50 gr. boter
1/2 ui
30 gr. bloem
1 dl. rode wijn
1 dl. kippeboullion
1 dl. koffieroom
1/4 pot of blik kersen op sap(ontpit)
1 a 2 eetl. kirsch
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-

Bereidingswijze

De kipfilets droog deppen, bestrooien met peper en zout en door de bloem wentelen. Kipfilets in 10 tot 13 min. bruin en gaar bakken. De kip uit de pan halen en warm houden. de ui ragfijn snipperen en fruiten in de overgebleven bakboter. Bloem erdoor en een deel van de wijn toevoegen tot er een gladde gebonden massa ontstaat. Herhaal dit tot alle wijn, boullion en koffieroom door de saus is opgenomen. Laat het geheel drie min. zachtjes koken. Voeg heet sap en de kersen toe. Op smaak brengen met zout, peper en kirsch. Leg de kip in de saus en laat deze enkele min. stoven.

Serveertip

Serveren met rijst en sperciebonen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten