1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakt
  6. Gevuld Gehakt

Gevuld Gehakt

Door: henny_b_b

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-10-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g rundergehakt
3 eieren
2 ui, fijngesnipperd
2 el tomatenketchup
1 tl kerriepoeder
3 el paneermeel
1 groene paprika (in smalle reepjes)
100 g baconplakjes (in reepjes)
2 el gehakte peterselie
1 el milde paprikapoeder
zout
peper
nootmuskaat
aromat



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Scheid van 1 ei het eiwit van de dooier (vang beide op). Meng 2 eieren, eidooier, 1 ui, 1 el tomatenketchup, kerrie, paneermeel, zout, peper, nootmuskaat en Aromat. Meng de bacon met de paprikareepjes, de andere ui en peterselie door elkaar.Doe de helft van het gehaktmengsel in een magnetronschaal. Leg het paprikamengsel in het midden erop zodat langs de rand een strook gehakt zichtbaar blijft van ongeveer 2 cm. Bestrijk de vrijgelaten strook met losgeklopt eiwit en voeg het overige gehakt toe. Druk het aan de rand goed aan. Bestrijk de bovenkant met de andere el tomatenketchup en bestrooi dit met paprikapoeder. Zet de schaal ca. 10 min. op vol vermogen in de magnetron. Laat de schotel daarna nog een minuut of 5 staan om na te garen.

Serveertip

Lekker met stokbrood



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top