Turlu

  • Internationaal, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-2000

Turlu is een groentegerecht. Niet moeilijk om te maken. Je moet wel de ingredienten-verhouding aanhouden al kun je het wel aan je smaak aanpassen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram aubergine in stukken gesneden (met vel)
1 middelgrote ui, gesnipperd
circa 1 ons sperciebonen (in halve stukjes gebroken)
250 gram courgettes in plakken
circa 150 gram Bamya (Okra - o.a. verkrijgbaar bij Turkse winkels)
2 flinke tomaten, in plakjes
250 gram aardappellen, in blokjes
1 a 2 groene pepers, in ringetjes gesneden (de Turkse pepers zijn het
lekkerst erin, want deze zijn enigszins zoetig)
zout
peper
paprikapoeder
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was alle groenten goed (behalve de peterselie) en doe ze in een ruime pan.
Doe er flink zout, peper en een beetje paprika poeder over (naar smaak eventueel een heel klein beetje Kekik =een soort oregano). Voeg een beetje water toe. Breng het aan de kook, sluit de pan en laat het op het laagste vuur zo zachtjes mogelijk ongeveer 40 minuten stoven. Het water zou dan weg moeten zijn.
Nu pas mag je het 1 keer heel voorzichtig omscheppen.
Doe er naar smaak nog wat zout en peper bij en laat het nog heel even stoven. Strooi er voor het opdienen de peterselie erover.

Laatste reacties

guinnessisgoodforyou avatar

halllo ik maak dit ook altijd alleen dan met snijbonen is ook lekker

pelin avatar
pelin 16-10-2000

Hallo , ben even naar je receptje komen kijken en wou je toch wel even laten weten dat 'Kekik' niet een soort oregano is maar thym. Sorry hoor, ik hoop dat je me het niet kwalijk neemt :-) Groetjes, Pelin.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten