potugese vissoep

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Maak ik vaak als ik veel visite krijg omdat alles al eerder klaargemaakt kan worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr. boter, 1 fijngesneden uitje, 2 geperste teentjes knoflook, 1 blikje tomatenpuree,halve prei in kleine stukjes, halve groene paprika in reepjes, halve rode paprika in reepjes, anderhalve liter water, 1 zakje aarappelpuree, 3 kruidenbouillontabletten, 200 gram kabeljauw in stukjes, 100 gram gekookte mosselsn,50 gram gepelde garnalen, zout, peper, tijm en basillicum.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

smelt de boter in een pan en smoor de ui tot deze glazig is. Voeg knoflook en tomatenpuree toe. Daarna de prei, rode en groene paprika, en onder af en toe roeren 5 minuten laten smoren. Voeg het water en de aarappelpureepoeder toe en breng dit aan de kook, roer af en toe.

Bereidingswijze

Als laatste de kruidenbouillontabletten, kabeljauw, mosselen en garnalen toevoegen en dit 5 minuten zachtjes laten koken. Eventueel op smaak brengen met peper en zout, tijm en basillicum.

Serveertip

Heel lekker met wat cognac en/of zure room erdoor.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smulpaapjes_a avatar
smulpaapjes_a

Doorsturen

Home Recepten