1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapa : brochette van zeeduivel, gambas en paprika

Tapa : brochette van zeeduivel, gambas en paprika

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gr zeeduivel, in blokjes van 4 cm - grof zeezout - 8 gambas, gepeld, staartje aangelaten - 1 grote rode paprika, in 12 stukjes van 2,5 cm gesneden - olijfolie - versgemalen zwarte peper - pimenton (paprikapoeder)


Verder heb je nodig


4 spiesen van 20 cm - een grillrooster met lekpan


"Brocheta de rape" De diverse smaken van deze brochette passen uitstekend bij elkaar. Op de barbecue wordt deze tapa nog iets smakelijker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de stukjes vis met het zout en laat dit 15 minuten intrekken (dit helpt om het visvlees steviger te maken). Prik op elke spies achtereenvolgens een stukje vis, een gamba en een stukje paprika. Doe dit nog tweemaal en eindig met een stukje vis. (Kan tot hier van tevoren klaargemaakt worden, wel afdekken met plasticfolie en in de koelkast bewaren)

Bereidingswijze

Bestrijk de brochettes met olie en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Leg ze op een voorverwarmd ingevet grillrooster vlakbij de warmtebron met een lekpan eronder en laat ze 2 minuten roosteren. Draai de brochettes dan om, bestrijk ze weer met olie en bestrooi ze met de pimenton. Laat ze nog 2 minuten roosteren.

Serveertip

Opdienen met een beetje afdruipsap dat over de brochettes geschonken wordt en bijvoorbeeld een sausje van stijfgeklopte room met een fijngehakt sjalotje en peterselie, gekruid met wat peper en zout.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top