1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

  • Internationaal, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2000

Ingrediënten


1 sinaasappel
250 g zelfrijzend bakmeel
125 g bruine basterdsuiker
zout
2 eetlepels speculaaskruiden
175 g koude boter of margarine
2 eetlepels bloem
? zakje garneeramandelen (Baukje)



De smaken van de kruiden trekken beter in het deeg als u het 24 uur in de koelkast laat rusten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De sinaasappel goed wassen en de schil raspen. Boven een kom het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, een snufje zout en de speculaaskruiden zeven. De sinaasappelrasp en de boter toevoegen.
Met twee messen de boter tot kleine korreltjes door het bakmeel snijden. Met een koele hand het snel tot een soepel deeg kneden (als het deeg te droog is 1 a 2 eetlepels melk toevoegen). Het deeg verpakken in plasticfolie en in de koelkast leggen.
De oven voorverwarmen op 175?C.
De bakplaat invetten. Het aanrecht bestuiven met bloem en het deeg uitrollen tot een lap van ? 1 cm. dik. De amandelen erin drukken.
In het midden van de oven de speculaas in ? 45 minuten bruin en gaar bakken. Laten afkoelen en in stukken breken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top